Ceriakan PC anda... ~ Mysura's Diary

09 January 2010

Ceriakan PC anda...

Hari ini saya nak kongsikan pendapat saya tentang menceriakan PC atau Laptop anda. Selalunya korang akan gunakan background yang biasa2 and Lopek pada PC anda seperti contohnya:

Photobucket

Jadi hari ini saya nak bagi FREE download gambar yang menarik untuk menceriakan PC anda. Kalau tak faham, ada gambar sebagai rujukan atau boleh komen di bawah.Tapi gambar ni saya buat guna laptop kecil bersaiz 10', kalau tak dapat apa yang korang nak, minta maaf yer.. atau saya boleh suggest korang wat sendiri wallpaper ni..bukan susah pun erk.... Saksikanlah.... ( Jika nak download cuma kena bayar klik pada gambarnye..ok..!! =P

Photobucket

-Yang ni saya ambik dari website http://lilformers.com ...leh download macam2 kat sana...Dan walpaper ni yang memberikan saya idea untuk buat post pada hari ni.. Thanks



Photobucket

-Yang ni pulak ambik dari layout blog..ehehhe.. website : http://blogskins.com


Photobucket

-Gambar dari moyang kerepot pakcik Google..and saya edit supaya nampak lebih PURRfect...



Photobucket

-Yang ni pulak ambik dari header blog tapi saya dah editkan biar lagi lawa....ehehhe.. website : http://blogskins.com


Photobucket

-Yang ni saya buat sendiri, ( dan saya gunakan ni untuk botol susu laptop saya...eheheh )


Photobucket

-Yang ni adalah background pertama yang saya wat...lepas tu barulah yang lain2 terhasil jeng jeng jeng ... Gambar cari kat sampah merata tempat dalam carian Google..and dah lupa, sbb dah lama gambar ni..eheheh


Photobucket

-Yang ni pulak ambik dari layout blog..ehehhe.. website : http://blogskins.com



Photobucket

-Yang ni pulak ambik dari layout blog..ehehhe.. website : http://blogskins.com

Photobucket

-Gambar ambik dari website Transformer..saya tak ingat sebab saya ambik gambar ni tahun depan lepas....

Photobucket

-Gambar ambik dari website Transformer..saya tak ingat sebab saya ambik gambar ni tahun lepas.... ( copy dari atas..malas nak tulis sbb sama... =P )

Photobucket

-Yang ni gambar credit to Dafi-fc .... and saya wat ni khas untuk Dafinites2 semua....gunakan sebaiknya....

Sooo......amacam...best... kalau nak mintak saya wat kan leh ajer... cuma gambar kena bagi and Duit style kena sendiri yang fikir...email kat maisurahmazhar [at] yahoo [dot] com....
sebelum nak guna kena tau beberapa perkara:

PERTAMA:

Photobucket

kan dia punya ikon berbaris sahaja ditepi and takleh disuka hatikan...so caranya anda cuma perlu right klik pada dekstop wallpaper tu..and tekan ARRANGE ICON BY dan hilangkan tick pada AUTO ARRANGE.....sila rujuk gambar kalau tak faham yer... dan akhir sekali susun ikut cita rasa anda.....

Photobucket

jumpa lagi post2 yang akan dtg...adios

Oh yer...kalau korang nak tengok lagi bagus and cantik saya leh buatkan, Tapi saya takder Photoshop..so harap2 ada yang leh dermakan...huhuh....sadis...

2 comments:

smart theme blog neh :)

pernah guna 8start? try la. free je :)

thanks...theme blog je ke...postnyer..??
eheheh ..apa linknyer?