December 2011 ~ Mysura's Diary

Assalamualaikum.

Hello there! I am Maisurah Mazhar; 20 years old in 2012. I am wannabe Chef / Entrepreneur. I'm a simple person with a simple life. I just want to thanks to Allah the almighty because give me life to live in this earth. Last but not least, thanks to people who love me and caring for me. Nice to meet you :)

Islam

Dear Allah, I don't know your plan for me and at times it can be scary. But I know you have a purpose for me and everything I am going through is for good reason. insyaAllah. Islam is my way of life.

Photography

Let your words be few, and your exposures many. Life is like photography, we develop from the negatives.

Food and culinary arts

Variety's the very spice of life that gives it all its flavor. Food taste better when you eat it with your family. Good food, good life.

Lifetime

friendship means understanding, not agreement. It means forgiveness, not forgetting. It means the memories last, even if contact is lost. Relationship because of Allah feels pure and sincere.

05 December 2011

NOVEMBER



Assalamualaikum,
lama dah tak update blog ni. dah berswang dah pun. haha. tak dapat nak update sangat sebab takder masa, lagi sekarang ni tengah practikal. buku log prac pun tak update2 apatah lagi blog ni. kan?

oklah, post hari ni just nak share pasal Bulan November. kenapa? entah lah, awal2 lagi memang nak buat post updated blog pasal bulan november ni. ok lah banyak citer pulak. Bulan november ni banyak cabaran dan dugaan yang sy tempuhi. baik mahupun buruk :) tapi biasalah tu kan. lumrah hidup setiap manusia ada saja yang akan berlaku tanpa diduga. mula2 saya tukar template blog saya ni. amacam, ok tak? hihi :)

gambar hiasan.
UPSR dah pun berlalu jauh. apa yang best pasal UPSR ni? adik saya lah. Alhamdulillah dia dapat 5A. ingat nak beli hadiah untuk dia tapi tak der rezeki. hihi. lain kali, insyaAllah. Ayah saya belanja satu family makan kat Victoria Station atas kejayaan dpt 5A UPSR. apa lagi. sy pun merasa lah jugak kan. haha. thank you :) mula2 dtg Victoria Station tu rasa mcm, Wow! Nice place :)

gambar hiasan.
then, my father bought a new house. so, maybe satu masa akan dtg nnt, kami sekeluarga akan berpindah. seronok mmg seronok, tp nnt mesti rindu rumah lama. yelah dah berapa tahun duk kat puchong tu. huhu :(

gambar hiasan
Then on November 2011, I bought a new beg for my Nikon. nak jalan2 bulan 12 nnt gi sabah, kenalah cari beg yang sesuai nak angkat. takdelah sampai nak bawak beg besar atau bawak kamera je kan :) hihi

gambar hiasan.
then saya beli starbucks card. saja2 nak try :)

gambar hiasan.
i bought new phone and i like it :) hopefully can upgrade it next time

gambar hiasan.
Yang paling takleh lupa gi kat sports center sentosa ni. ni saya namakan dia sebagai dewan lee chong wei, yelah atas usaha Lee C W jugak..datang sini sebab kitchen staff ajak saya main badminton sama. so , saya pun joinlah. tempat ni besar sangat. court paling banyak mestilah badminton..hihi, pastu ada gymnasium, futsal, tempat body builder, n much more :)

gambar betul bukan hiasan. muahaha :p
then pada 11.11.2011 saya dengan tidak sengaja nyer, telah memecahkan lesung batu di kitchen hotel saya. tengah syok dok tumbuk kacang tanah untuk buat condiment rojak buah. tiba2 leh pecah! serious saya tak tumbuk kuat sangat. laagipun lesung batu tu yang dah reput and lama sangat -_- so jangan nak memandai salahkan saya :p muhaha...

rasanya itu je lah kot.  and one more thing, saya doakan supaya awak sentiasa dalam rahmat Allah. semoga cepat sembuh and leh la kita jumpa lagi nnt :') 

p/s: i know i love you, and you know that i love you.

Original post at : http:/maisurah-mazhar.blogspot.com Fight-oh OH! (^_^)