October 2009 ~ Mysura's Diary

Assalamualaikum.

Hello there! I am Maisurah Mazhar; 20 years old in 2012. I am wannabe Chef / Entrepreneur. I'm a simple person with a simple life. I just want to thanks to Allah the almighty because give me life to live in this earth. Last but not least, thanks to people who love me and caring for me. Nice to meet you :)

Islam

Dear Allah, I don't know your plan for me and at times it can be scary. But I know you have a purpose for me and everything I am going through is for good reason. insyaAllah. Islam is my way of life.

Photography

Let your words be few, and your exposures many. Life is like photography, we develop from the negatives.

Food and culinary arts

Variety's the very spice of life that gives it all its flavor. Food taste better when you eat it with your family. Good food, good life.

Lifetime

friendship means understanding, not agreement. It means forgiveness, not forgetting. It means the memories last, even if contact is lost. Relationship because of Allah feels pure and sincere.

28 October 2009

Twitter Update cun..

Hari ni saya nak tunjukkan cara nak wat twitter update yg cun...
bagi sesiapa yang ada akaun twitter boleh lah ikut step kat bawah ni..

bagi sesiapa yang nak berjinak-jinak ikut twitter, sila lah daftar dulu disini http://www.twitter.com

Step1: Log In -> Layout -> Add Gadget -> pilih HTML code

Step2: masukkan code ini :

<div id="twitter_div" style="background: url(http://i417.photobucket.com/albums/pp257/surafatin12/twitter212-1.jpg) top left no-repeat; padding-left: 60px;">
<ul id="twitter_update_list"></ul></div>
<script src="http://twitter.com/javascripts/blogger.js" type="text/javascript"></script>
<script src="http://twitter.com/statuses/user_timeline/TWITTERUSERNAME.json?callback=twitterCallback2&count=5" type="text/javascript"></script>
<div align="center"> <a href="http://www.twitter.com/TWITTERUSERNAME">Follow me on Twitter</a> </div>

-sekarang ni korang leh tukar colour merah tu dengan apa2 gambar yang saya bagi nanti.
-colour biru tu plak tukar dengan username twitter kamu ok...
-warna hijau tu plak tukar dengan no catatan pada twitter kamu...tak kisah lah nak letak berapa pun....
-warna purple tu tukar dengan ayat korang sendiri untuk ke twitter kamu...

faham.....kalau faham bagus lah...selamat mencuba... :)

Code gambar untuk colour merah :



(background PUTIH)
http://i417.photobucket.com/albums/pp257/surafatin12/twitter212-1.jpg


(background PUTIH)
http://i417.photobucket.com/albums/pp257/surafatin12/twitter212-4.jpg


(background PUTIH)
http://i417.photobucket.com/albums/pp257/surafatin12/twitter212-3.jpg


(background transparent)
http://i417.photobucket.com/albums/pp257/surafatin12/twitter35.png


(background PUTIH)
http://i417.photobucket.com/albums/pp257/surafatin12/twitter12.png


(background PUTIH)
http://i417.photobucket.com/albums/pp257/surafatin12/twitter123.jpg


(background transparent)
http://i417.photobucket.com/albums/pp257/surafatin12/twitter11.png


(background PUTIH)
http://i417.photobucket.com/albums/pp257/surafatin12/twit1.jpg


18 October 2009

Msj Box (bagi SHOUTMIX)

Sebenarnya ramai yang tak perasan atau gunakan msj box mereka dengan betul...
tak cayer..???
cuba anda lihat msj box anda..?? (untuk mereka yang menggunakan aplikasi msj box dari SHOUTMIX sahaja)

anda masih tak perasan lagi kew..??
oklah, saya akan beri tahu apa yang jadi isu kat sini..

sebenarnya msj box yang anda gunakan tu boleh sign in untuk admin..
tak paham...???
cuba anda semua pergi kat msj box anda tu dan tekan logo seakan-akan ladam kuda ( yang ini lah Ω ) disebelah logo ni ©...
selepas anda tekan tu, dia pasti minta pasword kan...??

Haa...apa lagi masukkan lah pasword anda dalam tu...
Apa tujuannya..???
Senang jer, ini boleh memastikan msj box anda dikawal oleh anda. Maksudnya tak ada orang pun leh jadi diri anda. kalau masih tak paham juga, saya ak leh tolong apa. Hmmm, apa2 pun, semoga berjaya.

p/s: Dan jangan lupa selepas dah sign in tu pastikan anda tulis nama anda, laman web, dan kata2 supaya senang orang nak tahu..daa...