January 2012 ~ Mysura's Diary

Assalamualaikum.

Hello there! I am Maisurah Mazhar; 20 years old in 2012. I am wannabe Chef / Entrepreneur. I'm a simple person with a simple life. I just want to thanks to Allah the almighty because give me life to live in this earth. Last but not least, thanks to people who love me and caring for me. Nice to meet you :)

Islam

Dear Allah, I don't know your plan for me and at times it can be scary. But I know you have a purpose for me and everything I am going through is for good reason. insyaAllah. Islam is my way of life.

Photography

Let your words be few, and your exposures many. Life is like photography, we develop from the negatives.

Food and culinary arts

Variety's the very spice of life that gives it all its flavor. Food taste better when you eat it with your family. Good food, good life.

Lifetime

friendship means understanding, not agreement. It means forgiveness, not forgetting. It means the memories last, even if contact is lost. Relationship because of Allah feels pure and sincere.

01 January 2012

Happy New Year :)



Assalamualaikum :)
hello! lama dah tak updated blog ni. tapi takder lah lama sangat pun kan. hari ni saya nak update pasal percutian saya ke Sabah :) so, tenangkan fikiran dulu sebelum menghayati cerita ini seterusnya..

saya cuti selama seminggu (maksudnya tak kerja and tak praktikal. wohoo! :p haha) dari 25hb disember sampai 31 disember 2011. so hari ni dah new year. tak larat nak update blog sebenarnya. tetiba demam -___-" isk isk..

25hb disember - Ahad
bertolak dari rumah nak check in flight pkul 3 ptg. sebelum naik saya ngan maisarahmazhar.blogspot.com makan2 kat mcd dulu :)

prosperity :)
lepas makan, duduk2 sekejap lepastu terus otw ke pintu untuk naik flight. dalam flight tu ngantuk sangat, so sy banyak tidur je. haha. bangun waktu makan je :p

chicken satay with rice :)
then sampai kk airport terus pergi suria sabah. Jalan-jalan and beli kfc barrel dengan kek untuk sambut hari lahir saudara kat sana. nama dia Adi :) . lepastu terus balik kampung kat tamparuli :) untuk makan2.. haha :p

26 disember - isnin
Hari esoknya, kami semua pergi ke penampang. jalan2. lepas tu pergi tengok air terjun Mahua kat tenum dan bermalam di Queen Hotel.

bagi ikang makang :))
air terjun mahua. ni sungai je ni :)

ni baru air terjun mahua :)
27 disember - selasa
pagi2 breakfast kat kedai makan depan hotel. lepas tu bersiap nak ke Pusat Pertanian Tenom. tempat tu best. ada banyak pokok dan bunga. main basikal lagi :D wohhoo!

Durian kampung atau durian kura2 :)

the view :D

nek becikal :))

pas pelawat :)
lepas tu, balik terus check out dalam pukul 1 tgah hari. agak lewat ckit.. hihi, ni lah hotelnya. tandas nya sangat lawaa..haha :p

the hotel :)
 otw balik kk view.. agak peninglah jugak tempat laluan ni. jalan sama macam nak gi cameron. tp yg ni lagi pening and lama! huh! nasih baik tak muntah -___-

the view :)
 lepas sampai kk, kami terus pergi one borneo. jalan2 dan makan2 :)

one borneo. ada flying fish nemo kat situ.. comell :D

28 disember - rabu
Hari ni cuma bersiap-siap nak check in hotel. ni bukanlah hotel sangat pun. cuma ada setengah bilik tu dijadikan macam hotel ada juga setangah bilik tu dibeli and disewa. tapi rumah and biliknya macam apartment. sangat2 selesa tinggal kat situ. selalu makan kat rumah. beli barang2 dapur and masak! :D haha.. tu yang best :)

view luar tingkap bilik saya :) cantik..

the view from beranda :)
29 disember - khamis
Hari ni ayah saya baru nak balik sabah. so kena lah jemput dia. patutnya flight ayah saya pkul 5 ke 6 petang macam tu, tapi ayah saya minta tukar. jadi dapatlah pkul 1 petang mcm tu :) so ayah saya sampai airport pkul 3 petang lebih. lepas tu trus hantar beg ke apartment dan pergi beli tiket untuk tgok wayang kat suria sabah :)

saya, adik and maisarahmazhar.blogspot.com tgok cerita "The Darkest Hour" entah apa2 lah cerita tu. bosan -___- ayah saya and abg saya pulak tgok cerita mission impossible yang terbaru.

selamat pagi!

the Suria Sabah :)
30 disember - jumaat
hari ni saya ngan ibu pergi pasar filipin nak beli cenderamata. ayah, adik, abg and maisarahmazhar.blogspot.com pergi pulau manukan. saya tak pergi sebab nak teman ibu saya :)) baik kan? haha :p

saya beli cenderamata dalam lingkungan RM80 yg sepatutnya harga asal RM90 atau lebih. biasalah, Sabah sangat berbaloi :p haha. dulu beli keychain, sekarang beli mutiara :) nak buat mcm mana. ada org mengidam :p
key chain and others :)
the pearls :)
 31 disember - sabtu
And yeah. masa bercuti dah tamat. masa untuk packing barang and balik ke tempat asal. kembali ke kehidupan yang normal. start Praktikal -__- start belajar, sekolah and exam. hahaha!

see you soon Sabah :)

curi tangkap gambar ketika berada di tinggi nun disana :p

tapau mcd kat airport mkn kat kapal!

siapa nak belanja saya? haha :p

sweet and sour fish with steamed rice. urrgghh.. kenyangnyaa -__-

:'( good bai Sabah.. wuuuuu
Dan habis lah cerita saya yang mcam bukan cerita ni. :p 

1 january - ahad
Maisurah sedang mengupdated blog pagi2 buta tanpa belum makan breakfast lagi padahal perut tengah nyanyi lagu hari jadi :p haha. ok , lepas habis publish nak makan. laparr ouhh :D

ok lah itu sahaja , gtg now . Assalamualaikum :)

Original post at : http:/maisurah-mazhar.blogspot.com Fight-oh OH! (^_^)