cuti sekolah ke PSN :) ~ Mysura's Diary

23 March 2012

cuti sekolah ke PSN :)



Assalamualaikum semua..
hari ni nak share gambar dan pengalaman saya ketika saya dan adik saya pergi ke Pusat Sains Negara (PSN). walaupun dah pernah pergi sebelum ini (dah lama dah, dulu time budak2 sekolah lagi..hehe) tapi kali ni PSN yg saya pergi lain skit. kiranya, dpt pergi lama2 lah. dapat hayati betul2 dan dpt main2 puas2..hehe ;)

apa2 pun, enjoy tengok gambar ye :)

The Pusat Sains Negara (PSN) :D

my adik :) mahirah-mazhar.blogspot.com
Sebenarnya, kami pergi ni pun sebab adik saya nak sangat pergi. pergi time cuti sekolah. best jugaklah tapi penat..huhu. gambar seterusnya anda boleh lihat selepas sahaja masuk pintu utama PSN :D

rumpai laut yg dapat dilihat pada pintu masuk utama :)

kolam ikan yang boleh disentuh :)

ikang! :D

susah betul nak tangkap gambar ikan ni, berenang laju sgt :p
ok..lepas je kami godek2 kat luar, tiba masanya kami masuk kedalam.. banyak jugak lah benda dlm tu..byk nak tangkap, tp malangnya dlm sana gelap sikit. so sy tangkap apa yg kamera sy je boleh nampak.. korang try lah pergi.. dewasa RM6 manakala kanak2 pula RM3 :)

haha! tulang ikang je :)

bulan :D

kawasan perumahan :)

kereta api bergerak menggunakan kaki anda! :D

gambar2 manusia yang berjasa pada dunia berkenaan dgn sains

piano kaki! :D
ok..dah penat round2 satu bangunan tu, skrg masa untuk berjalan kat luar pulak.. tapi masa kitorg jalan kat luar tu, cuaca agak panas. rasa nak pitam pun ada..adehh! tapi berusaha jugak sampai penamatnya :) hehe.. gambar ni ambil kat dalam taman rama2. taman tu sgt best sbb rama2 tu berterbangan disekeliling anda! tapi sedih lah jugak ada rama2 yg kena pijak..huhu :( kesian rama2 tu..kecik sgt sampai kena pijak...hehe. kat taman tu pun ada arnab, ulat besar!, katak pelik, bunga dan macam2 lagi :)

fuiyyoo..mcm dinosour pulak..haha :)

bunga di taman rama-rama :D

rama2 :)
baiklah, itu sahaja yang dapat saya kongsikan untuk kali ni. sebenarnya benda ni dah lama berlaku, cuma saya ni pemalas nak update blog..tak mcm waktu sy sem 1..ada gambar je terus update..skrg ni pemalas! haha.. suka hatilah haizz :D kehkeh..nnt kan post sy akan dtg. gambar dah ada cuma mcm biasalah, malas nak update..hehe :)

assalamaulaikum :)
Original post at : http:/maisurah-mazhar.blogspot.com Fight-oh OH! (^_^)