memasang link biru di blog ~ Mysura's Diary

15 January 2010

memasang link biru di blog

Assalamualaikum semua..
hari ni saya nak ajar macam mana nak buat tutorial hari ni..
sebelum tu saya nak ucapkan terima kasih kepada nescafe ice sebab ajar tutorial ni..

contoh gambar:



sila lihat gambar yang ada tulisan berlink dan berwarna biru tu...itulah dia

jom buat..

1. Log in > Layout > Edit HTML
2. kemuadian cari kod ni <body>
3. Salin kod bawah ni, pastu letak diatas/sebelum kod <body>


<link href='http://sites.google.com/site/defaultjssite/urltooltip.css' media='screen' rel='stylesheet' type='text/css'/>
<script src='http://sites.google.com/site/defaultjssite/urltooltip.js' type='text/javascript'/>
<script src='http://sites.google.com/site/defaultjssite/sweettiles.js' type='text/javascript'/>

4. Klik preview, kalau takder apa2 masalah klik saja save..


semoga anda berjaya..

4 comments:

thanks sbb buatkan kat blog sy di http://pinky-bunny.blogspot.com

dah lama xupdate blog. tgk mcm best je tutorial ni.. dah wat kat blog.. mekasih ya!!..