Twitter Update cun.. ~ Mysura's Diary

28 October 2009

Twitter Update cun..

Hari ni saya nak tunjukkan cara nak wat twitter update yg cun...
bagi sesiapa yang ada akaun twitter boleh lah ikut step kat bawah ni..

bagi sesiapa yang nak berjinak-jinak ikut twitter, sila lah daftar dulu disini http://www.twitter.com

Step1: Log In -> Layout -> Add Gadget -> pilih HTML code

Step2: masukkan code ini :

<div id="twitter_div" style="background: url(http://i417.photobucket.com/albums/pp257/surafatin12/twitter212-1.jpg) top left no-repeat; padding-left: 60px;">
<ul id="twitter_update_list"></ul></div>
<script src="http://twitter.com/javascripts/blogger.js" type="text/javascript"></script>
<script src="http://twitter.com/statuses/user_timeline/TWITTERUSERNAME.json?callback=twitterCallback2&count=5" type="text/javascript"></script>
<div align="center"> <a href="http://www.twitter.com/TWITTERUSERNAME">Follow me on Twitter</a> </div>

-sekarang ni korang leh tukar colour merah tu dengan apa2 gambar yang saya bagi nanti.
-colour biru tu plak tukar dengan username twitter kamu ok...
-warna hijau tu plak tukar dengan no catatan pada twitter kamu...tak kisah lah nak letak berapa pun....
-warna purple tu tukar dengan ayat korang sendiri untuk ke twitter kamu...

faham.....kalau faham bagus lah...selamat mencuba... :)

Code gambar untuk colour merah :



(background PUTIH)
http://i417.photobucket.com/albums/pp257/surafatin12/twitter212-1.jpg


(background PUTIH)
http://i417.photobucket.com/albums/pp257/surafatin12/twitter212-4.jpg


(background PUTIH)
http://i417.photobucket.com/albums/pp257/surafatin12/twitter212-3.jpg


(background transparent)
http://i417.photobucket.com/albums/pp257/surafatin12/twitter35.png


(background PUTIH)
http://i417.photobucket.com/albums/pp257/surafatin12/twitter12.png


(background PUTIH)
http://i417.photobucket.com/albums/pp257/surafatin12/twitter123.jpg


(background transparent)
http://i417.photobucket.com/albums/pp257/surafatin12/twitter11.png


(background PUTIH)
http://i417.photobucket.com/albums/pp257/surafatin12/twit1.jpg