2010 ~ Mysura's Diary

Assalamualaikum.

Hello there! I am Maisurah Mazhar; 20 years old in 2012. I am wannabe Chef / Entrepreneur. I'm a simple person with a simple life. I just want to thanks to Allah the almighty because give me life to live in this earth. Last but not least, thanks to people who love me and caring for me. Nice to meet you :)

Islam

Dear Allah, I don't know your plan for me and at times it can be scary. But I know you have a purpose for me and everything I am going through is for good reason. insyaAllah. Islam is my way of life.

Photography

Let your words be few, and your exposures many. Life is like photography, we develop from the negatives.

Food and culinary arts

Variety's the very spice of life that gives it all its flavor. Food taste better when you eat it with your family. Good food, good life.

Lifetime

friendship means understanding, not agreement. It means forgiveness, not forgetting. It means the memories last, even if contact is lost. Relationship because of Allah feels pure and sincere.

28 December 2010

iPod Nano + watch!



Assalamualaikum~
hai semua..hihi~
hari ni nak share brg yang saya baru beli....saya pun xtau kenapa sy teringin sgt nak bnda ni..aleh2 terus order n sampai dgn selamatnya...
Saya baru beli iPod Nano keluaran Apple.. (^^) colour: Biru.

iPod Nano.
dijamin sampai besok :)...
ni ada beberapa Photoshot iPod tersebut.

iPod Nano..
iPod nano, charger and earphone..
haa~ kali ni special sikit..saya ubah iPod Nano tu jadi jam tangan saya yang baru.. :) sangat2 cool.. mari lihat gambar2 tu..

iPod Nano watch :)..
sebelah kiri tu jam lama sy :) kanan tu yang baru..hihi~
saya just beli gelang and letak ipod kat gelang tu..ipod tu ada klip, so just klip kan dekat gelang tersebut..dan jadilah jam tangan... (^^)v

Ok lah..itu sahaja..harap korang suka ngan post saya kali ni...post untuk tahun baru nanti, saya nak buat post pasal 'new items'..hihi~ jangan terlepas..passti rugi.. (^^)

Fight-oh OH! (^_^)

27 December 2010

Sabah bah!




Assalamualaikum...

hai semua,hihi~post kali ni, biar panjang berjela sikit ye. Malas nak wat part by part. Susah nak pikir banyak benda. Tapi panjang dengan gambar je. hihi~ tengok je lah. (1st day nak ke KK)

Airbus..
makan tengah hari (fried rice ngan chicken satay)...
(^^)..
ice cream!!!...
this is the 3rd day...jalan2 kat tamparuli :)
Jambatan Tamparuli :)..
ada pasar..semua murah..sukaa~
Jesselton...tempat bot nak ke pulau..tahun lepas gi Pulau Manukan, tahun ni tak sempat :(..
hari yang ke-7, hari sabtu (before balik KL)..

datang sini kejap :)..
bahagian depan resort :)..
bilik :)..
bahagian belakang :)..
air pancut :)...
bunga...
bunga :)...
bunga...
maisarah..hihi~
batang getah :)..
pastu habis jalan2 kat nexus resort ni kitorang gi lagoon pulak.. :) bukan macam sunway lagoon yer..haha~

welcome :)...
jambatan :)...
kuda??...
besar punyer...~
(^^)..
saya tangkap sbb awan tu nampak cantik :)...
Ok, dan lepas tu balik rumah...hari esoknya, Ahad, saya balik KL...

singgah di pasar filipin nak beli cenderahati :)..
cute :)...
orang utan :)...
sabah <3...
(^^)..
menuju kapal...
Malaysia Airlines..
selamat tinggal sabah...
rice with sweet and sour chicken (mkn tgah hari)..
(^^)..
beli sebelum masuk kapal lagi :) hihi~
awan oh awan :)...
the light cloud :)...
dah sampai KLIA..
tuntut bagasi.. :)..
(^^)..
Dan tamat lah perjalanan saya dan percutian saya di Sabah. Sebenarnya banyak tempat lagi pergi, cuba time tu takder mood nak ambik gambar. Cukup sekadar apa yang termampu sahaja. Lepas ni kena tumpukan perhatian pada pelajaran sem 2.. berusaha nak dapat dekan dan jadi yang terbaik dari sebelumnya.. doakan saya :)

Fight-oh OH! (^_^)

23 December 2010

Kalau Ingin, Belajarlah




Kalau ingin dimaafkan, belajarlah untuk memaafkan.

Kalau ingin dihormati, belajarlah untuk menghormati.

Kalau ingin difahami, belajarlah untuk memahami.

Kalau ingin disedari, belajarlah untuk menyedari.

Kalau ingin disayangi, belajarlah untuk menyayangi.

Kalau ingin dikasihi, belajarlah untuk mengasihi.

Kalau ingin diterima, belajarlah untuk menerima.

Kalau ingin dihargai, belajarlah untuk menghargai.

Kalau ingin disenangi, belajarlah untuk menyenangi.

Bukan orang lain yang perlu berubah mengikut kehendak kita tetapi kitalah yang sebenarnya perlu mengubah diri kita.

Memuaskan hati semua orang itu tidak mudah tetapi berubah untuk memuaskan hati semua orang itu tidak mustahil.

Bak kata pepatah, di mana ada kemahuan di situ pasti ada jalan. InsyaAllah Dia akan permudahkan.

source


Fight-oh OH! (^_^)

21 December 2010

Teleria @ Sunway Lagoon + special...



Assalamualaikum..
hoohoho~ berjumpa kita semula setelah lama tidak mengupdate blog ni..dah bersawang dah blog ni yer..  Anyway, saya kini berada di Sabah..saya kat sini seminggu je..26 balik ke umah balik and pack segala barang untuk dibawa ke kampus semula... huhu, harap2 dapat lah masuk ke kolej...
errm..ni ada sedikit gambar yang saya ambik ketika ada Rakaman Teleria untuk rancangan tahun baru di muzik aktif exclusive di Astro..tgoklah yer nnt..mana tau ada muka sy ke..haha~ saya just ambik gambar je.. aktiviti kat sini kebanyakannya dibuat dalam air, so susah sikit nak tangkap gambar...hanya satu aktiviti je yang buat kat tepi2 yng tak kena air...sempat jugak ambik gambar...ni dia sy persembahkan...hrp korg suka..oh ye, artis yang dijemput adalah Memey, Fizo Omar and Daus!! tebabboommm!

ketika rakaman..
3 group yang berentap..
Tarian Sunway lagoon..haha..
Sedang dalam rakaman..
pertandingan raja makan buah..
memey ngan fizo tak join pun...daus je yg join :D
dan bermulalah raja makan buah makan buah ;p...
dan pemenang raja makan buah adalah..DAUS!! hihi~.
lambaian terakhir sebelum rakaman ditamatkan..ada kamera kat atas tu :)
Ok lah..itu je gambar yang saya leh share waktu aktiviti tersebut dijalankan...oh yer nak kongsi lagi satu gambar ni...

hihi~..
ni lah cermin mata yang saya dapat dari daus...hihi~ tapi sebagai balasannya saya pun bg dia cermin mata frame yg warna putih...mmg cantik tapi lupa nak tangkap gambar cermin mata yang saya bg tu..hhmmm... :D ok lah itu je...semoga berjumpa lagi dalam post yang akan dtg iaitu post ketika di Sabah :)

Assalamualaikum...


Fight-oh OH! (^_^)